2. kolo – ImberTrek – 09.03.2019.

7. ImberTrek

2. kolo Dalmatinske Trail Lige

09.03.2019.

PRIJAVI SE >>

Organizator: PD „IMBER“ OMIŠ

Podjela startnih paketa: Stari grad Omiš (trg Sv. Mihovila)

Mjesto cilja: Borići iza Hotela Plaže

Start: 7:30h Polazak autobusa ispred Hotela plaža Omiš

8:30h Veliki trail 30km, Slime kraj crkve sv. Ivana Krstitelja

Preuzimanje natjecateljskih paketa: U petak 8.03. u prostorijama društva u 18:00h i subotu jutro na startu 9.03. prije urke.

Svojom prijavom natjecatelji potvrđuju da na utrci nastupaju na vlastitu odgovornost.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati u 10 km kategoriji, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja ili uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14-16 godina mogu samostalno sudjelovati u 10 km kategoriji ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup. Izjavu roditelja možete preuzeti sa naše stranice i potpisanu donijeti na start utrke

Djeca od 16-18 godina mogu sudjelovati u svim utrkama ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Startnina:   

Mali trail 10km = 50kn

Srednji trail 20km = 100kn

Veliki trail 30km = 100kn

Startnina se uplaćuje na žiro račun PD „IMBER“ OMIŠ (IBAN HR6923600001102745374) model HR00, pod opis uplate upisati ime i prezime natjecatelja te kategoriju 10km ili 20km npr. „Mate Matić 10km“

Prijave traju do 7. ožujka, na sam dan utrke 9.03.2019. može se prijaviti i uplatiti startninu od 09:00 – 10:30.

Natjecatelji prijavljeni iza 4.3.2019. nemaju osiguranu majicu.

Opisi kategorija:

  • Mali trail 10km staza je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a nalazi se na Omiškoj Dinari. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Sve se laganom šetnjom prođe za 2 do 3 sata. U Borku se nalazi točka s osvježenjem za sve sudionike te kontrolne točke po stazi koje morate proći u smijeru kojim je oznaćena staza. Ove godine je staza malo produžena ali je tehnički manje zahtjevna.
  • Srednji trail 20km staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi kroz Stari grad pa ispod grebena Omiške Dinare nastavlja u selo Borak iz kojeg kroz Popovce ide  prema zaseoku Gorica starom rimskom cestom koju smo očistili za 3. Imbertrek. Zatim se uspinje na crkvicu Sv. Vida i dalje povratak po grebenskoj markiranoj stazi sve preko Imbera (okrijepne točke) pa uspon na najviši vrh Omiške Dinare “Kula 864m”te nizbrdo ponovo na okrepu Imber te spust u grad do cilja na početku velike plaže u Borićima kraj Hotela Plaže. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije markiran bit će obilježen crveno/bijelim trakama i putokazima s strelicama na skretanjima. Staza je 60% tehničkog terena i 40% lakšeg. Ove godine smo dodali 3km sa 300m uspona, stoga budite spremni.
  • Veliki trail 30km je samo za one najspremnije! Polazak je is sela Slime na jednom kraju Omiške Dinare a cilj u Omišu na drugom kraju. Staza je osmišljena da bude prva verzija transverzale kao rezultat višegodišnjeg čiščenja i označavanja staza. Teren je jako zahtjevan s puno usona i spusteva ali prolazi sve najatraktivnije dijelove planine a kao novost ove godine staza jednim dijelom ulazi u područje Vruje te s tog mijesta pucaju najljepši pogledi na okolicu. 95% dužine je planinarska staza “singletrack” i 2km asfalta na početku i kraju. Uspinje se i na najviši vrh Kula 864m te ulazi  utvrdu Fortica na 300m. Na stazi će biti 4 okrijepne stanice.

Uplaćena startnina uključuje:

organizaciju utrke, (označene i očišćene staze)

majicu s logom utrke, (Visoko kvalitetne sportske majice za natjecatelje na 20 i 30km te pamučne na 10km)

natjecateljski karton s brojem,

okrijepne stanice (Sokovi, voda, slane i slatke grickalice te par vrsta voća)

kuhani topli obrok (2 jela po izboru, mesni ili povrtni meni, plus gratis pivo i sok)

atraktivne nagrade za pobjednike po kategorijama.

medalje za sve natjecatelje koju završe utrku

Pozivnicu na party sa glazbenim programom uživo s pićima po promotivnim cijenama.

Kontakt osoba:

091 2541823 ROKO PRIBIČEVIĆ

e-mail: roko.pribicevic@gmail.com

Facebook: Imbertrek

Utrku osigurava: HGSS.

Obavezna oprema: mobitel.

Obavezna dokumentacija: osobna i zdravstvena iskaznica.