5. kolo – Sinj Trail – 12.05.2018.

 

1. Sinj Trail

5. kolo Dalmatinske Trail Lige

Ova utrka je 5. kolo Dalmatinske Trail Lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.
Organizator: Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“
Pokrovitelji: Grad Sinj, TZ Grada Sinja, Županija Splitsko – Dalmatinska
Ime utrke: Sinj Trail
Datum utrke: 12.05.2018.g.
Država: Hrvatska
Grad: Sinj

Start utrke za sve kategorije: Šetalište Alojzija Stepinca (u centru grada, pokraj Crkve Gospe Sinjske).
Cilj utrke za sve kategorije: Gradski bazen Sinj, Antuna Konstantina Matasa 7 (približno 500 metara udaljen od starta utrke).
Kategorije:

 1. Alka: 33 km, 1700 metara uspona
 2. Čoja: 22 km, 1000 metara uspona
 3. Bara: 11 km, 390 metara uspona

Vrijeme starta:
– Kategorija Alka: 9:30 sati
– Kategorija Čoja: 10:00 sati
– Kategorije Bara: 10:30 sati

Prijave:
Prijave traju do 05. svibnja 2018. u 23:59:59. a možete se prijaviti na stotinka.hr
Prijaviti se može i na sam dan utrke 12.05.2018. na pultu za prijave i to:
– Od 08:00 do 09:00 – kategorija Alka
– Od 08:00 do 09:30 – kategorija Čoja
– Od 08:00 do 10:00 – kategorija Bara
Natjecateljima prijavljenim iza 03. svibnja 2017. neće biti osigurana majica u startnom paketu.

Startnina
Cijena startnine: 100 kuna za “Alka” i “Čoja” kategorije, te 70 kuna za “Bara” kategoriju.
– djeca do 14 godina imaju 50% popusta
– u kategoriji Bara treći član iste obitelji ima besplatnu startninu. Za ostvariti popust sva tri člana moraju imati isto prebivalište, dokaz – osobna iskaznica (za osobe starije od 16. godina)
– natjecatelji koji su startali sve utrke DTL – a imaju 50% popusta:

 • Antonela Banovac
 • Nađa Ramić
 • Jelena Gugić – Boko
 • Mario Barić
 • Ivan Roguljić
 • Andrija Savić
 • Ante Bubić
 • Jakša Rošin

– Za doprinos DTL – u 100%:

 • Nenad Keč

Povrat startnine je moguće ostvariti do 30. travnja 2018. Nakon tog datuma startnina je nepovratna. Startnina na dan utrke je ista, ali ne uključuje majicu utrke.
U cijenu su uključeni organizacija utrke, majica sa logom utrke, topli obrok po završetku utrke, okrepa duž staza, korištenje svlačionica za presvlačenje i tuševa.
Svi natjecatelji će u startnom paketu dobiti kese na koje će nalijepiti naljepnice sa brojevima (koji će biti isti kao i startni brojevi) u koje mogu spremiti stvari te ih dati
organizatoru na čuvanje i koje će ih čekati na cilju.
Uplata startnine:
– Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure
– Put Župića 39, 21230 Sinj
– IBAN: HR1523900011100518242, HPB d.d.
– SWIFT CODE: HPBZHR2X
– Opis plaćanja: ime i prezime + ime kategorije u kojoj nastupate (npr. Mate Matić – Alka)

Preuzimanje kartona:
Preuzimanje natjecateljskih kartona, uputa i startnog paketa na pultu za prijave na parkingu Gradskog bazena Sinj od 08:00 najkasnije do:
– 09:00 za kategoriju Alka
– 09:30 za kategoriju Čoja
– 10:00 za kategoriju Bara
Nakon prijava i podizanja startnih paketa natjecatelji mogu na istom mjestu ostaviti stvari na čuvanje te se uputiti prema startu koji se nalazi 500 metara od pulta za prijave, tj. na Šetalištu Alojzija Stepinca (pokraj Crkve Gospe Sinjske).

Nagrade:
– Prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji – za svaku kategoriju posebno

Parking:
Za sve natjecatelje koji dolaze automobilom besplatan parking nalazi se u zoni Osnovne Škole Marka Marulića (pokraj Gradskog bazena Sinj), na parkingu ispred Gradskog bazena Sinj, parking ispred Kauflanda, parking pokraj Gradskog kolodvora te parking ispred Konzuma. Natjecatelj također mogu koristiti i gradski parking čija je dnevna karta 10 kuna.

Prikaz lokacija na dan utrke (start, cilj, itd..).

Smještaj:
U slučaju da je nekome od natjecatelja potreban smještaj, mogu se javiti na naše kontakte, a mi ćemo im nastojati organizirati smještaj po najpovoljnijoj cijeni.
Za one koji više vole kampirati organiziramo kamp „Gajo“ u selu Lučane kod Sinja gdje možemo smjestiti maksimalno 7. šatora. U kampu vam je osigurana hrana i
piće, vanjski tuš te sanitarni čvor i ljubazno osoblje. U potpunosti je BESPLATAN za sudionike utrke i njihovu pratnju. U kamp se može doći dan dva prije utrke, jedino što
je potrebno je da nam se najavite tjedan dana prije.

Pojašnjenje kategorija
Kategorija Bara: U dužini od 11 kilometara (390 metara uspona) prolazi kraj svih Sinjskih najvećih znamenitosti i namjenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju, start utrke je ispred Crkve Gospe Sinjske, dalje prolazi kraj predivnih Alkarskih Dvora i asfaltnim putem se penje na Stari grad do Crkve Sv. Mihovila. Spuštajući se staza vodi dalje do širokog makadamskog puta i uspona prema plućima grada Sinja, Pavića nebesima. Prolazi cijelom dužinom Pavića Nebesa kroz predivnu borovu i hrastovu šumu, te se nastavlja sjevernom stranom Pavića Nebesa širokim makadamskim putem prema cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama. GPS trag staze: LINK!

Kategorija Čoja: U dužini od 22 kilometra s 1000 metara uspona ide istim putem kao i staza Bara, do križanja u mjestu Lučane, od tuda nastavlja dalje asfaltnom cestom u dužini od 1km do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema najvećem vrhu sinjske okolice, Visošnici (907 mnv), staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice širokim makadamskim putem spuštamo se u kanjon Sutine, kroz Perjanicu i definitivno jedan od najljepših djelova sinjske krajine, prolazi se uz planinski potok Sutina skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima. GPS trag staze: LINK!

Kategorija Alka: U dužini od 33 kilometra sa 1700 metara visinske razlike starta s istog mjesta kao i prve dvije kategorije te se na polovici Pavića Nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja na vrh Visoka 896 mnv, dalje se nastavlja tehnicki dosta zahtjevnom planinarskom stazom prema vrhu Visošnica odakle se također spušta u kanjon Sutine. Kanjon Sutine prolazimo njegovom ljevom stranom te se iz kanjona penjemo prema njegovom sjevernom vrhu Bukovac, jednom od najljepsih vrhova s kojeg pogleda puca prema Visokoj, Kamešnici, Dinari i Svilaji. Vrh Bukovac prolazimo cijelom dužinom krećući se u smjeru Svilaje do predjela Kačar, tu se ponovo spajamo na tehnički zahjevan spust Plišivica odakle izlazimo u Lučane i krećemo prema cilju širokim makadamskim putem. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima. GPS trag staze: LINK!

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo u kategoriji Bara, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 14 – 16 godina mogu samostalno sudjelovati u kategorijama Bara i Čoja, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 16 – 18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Obvezna oprema:
– mobitel
– natjecateljski karton, karta utrke i uputstva (osigurani od strane organizatora na dan natjecanja)
– osobna iskaznica
Preporučena oprema:
– rukavice
– astro folija
– osobna prva pomoć
– zviždaljka
– zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, nepromočiva jakna)
– bidon s vodom
– suha odjeća

Napomena:
Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Pravila utrke, a ujedno i Dalmatinske Trail Lige dostupna su na linku: http://dalmacijaultratrail.com/pravilnik/

Dodatne informacije i moguće izmjene:
facebook stranica „Cetina Adventure“

Za sve dodatne informacije možete se javiti predsjedniku kluba (Roberto Živaljić) na broj mobitela +385 (0) 92 221 9514 ili porukom na našoj facebook stranici Cetina
Adventure.

Još jednom vas pozivamo da nam se pridružite i vlastitim očima iskusite ljepote Cetinskog kraja!