Vrijeme je za malo grebena sa “Mosor Grebbening” utrkom!

U 5. kolu Dalmatinske Trail Lige koja će održati sljedeću subotu (27.04.) na redu je legendarni Mosor Grebbening sa centrom zbivanja u centru svita – u Gatima  😎  Ovo je već 13. izdanje ove kultne utrke koja je prepoznatljiva po svojoj najdužoj ruti cijelim Mosorom zvanom – “Sivonja” . Ova utrka starta s Kliške tvrđave te idem cijelim Mosorom sve do najistočnijeg vrha Lišnice, a onda nakon strmog silaska natrag do centra u Gata. Ova staza je duga skoro 35,9 km sa ukupnim usponom od oko 2450m+. Ukupno je dosad samo 75 trkača završilo ovu stazu, a svatko tko je prvi put završi dobije jedinstvenu diplomu “Mosorskog Sivonje”. Da je staza iznimnom teška i naporna govori podatak da je rekord staze 6 sati i 56 minuta (Daniel Krstulović Opara), pa organziatori iz PEU Gata nude i novčanu nagradu od 500kn za one koji ovu stazu prođu ispod 6 sati (muškarci) odnosno 8 sati (žene).

Osim Sivonje, ovogodišnje izdanje Tovara (16,2km sa 1240m+) također će pružiti vrhunsku utrku, a ova utrka starta iz Gata, te preko Trpošnjika ide na istok do Lišnice te nakon spusta natrag u cilj. Tu je i Pule kategorija dužine oko 8km sa 400m+ ukupnog uspona. Uz ove utrke, održati će se i dječja utrka na 800 metara, pa je ovo idealna prilika roditeljima da svoju djecu dovedu u centar svita  😉  Online prijave su na ovom LINKU, a svi oni koji izvrše uplatu do subote (do 23:59) dobit će i majicu u paketu, a ovogodišnja majica je ručni rad akademske slikarice Vere Mekinić koja je za ovu utrku nacrtala prigodnu sliku.  😎

A tko želi tu su i GPS zapisi svih staza:

Na ovom LINKU možete naći detaljni raspis utrke, a za sve dodante obavijesti i informacije, pratite službene Facebook stranice utrke.

Vidimo se na grebenu!  😎