7. KOLO DTL – SINJ TRAIL – 26.06.2021

SINJ TRAIL

7. Kolo Dalmatinske Trail Lige

Ova utrka je 7. kolo Dalmatinske Trail Lige. Sve kategorije ove utrke se boduju, a sve bodove koje ostvarite ulaze u bodove za ukupan poredak Lige.

Organizator: Klub avanturističkih sportova „Cetina Adventure“

Pokrovitelji: Grad Sinj, TZ Grada Sinja, Županija Splitsko – Dalmatinska,Zajednica Sportskih Udruga Grada Sinja

Ime utrke: Sinj Trail

Datum utrke: 26.06.2021.g.

Država: Hrvatska

Grad: Sinj

Start utrke za sve kategorije: Gradski bazen Sinj, Antuna Konstantina Matasa 7.

Cilj utrke za sve kategorije: Gradski bazen Sinj, Antuna Konstantina Matasa 7.

Kategorije:

Alka: 33 km

Čoja: 22 km

Bara: 11 km

Vrijeme starta:

Kategorija Alka: 9:30 sati

Kategorija Čoja: 10:00 sati

Kategorije Bara: 10:30 sati

Prijave:

Prijave traju do 18 . lipnja 2021. u 23:59:59 – LINK ZA PRIJAVE!

Prijaviti se može i na sam dan utrke 26.06.2021. na pultu za prijave na Gradskom bazenu Sinj i to:

Od 08:00 do 09:00 – kategorija Alka

Od 08:00 do 09:30 – kategorija Čoja

Od 08:00 do 10:00 – kategorija Bara

Natjecateljima prijavljenim iza 18. lipnja 2021. neće biti osigurana majica u startnom paketu.

Startnina:

Cijena startnine: 90 kuna za kategoriju Bara, 100 kuna za kategoriju Čoja i 130 kuna za kategoriju Alka

-djeca do 14 godina imaju 50% popusta

-u kategoriji Bara treći član iste obitelji ima besplatnu startninu. Za ostvariti popust sva tri člana moraju imati isto prebivalište, dokaz – osobna iskaznica (za osobe starije od 16. godina)

Povrat startnine je moguće ostvariti do 19. lipnja 2021. Nakon tog datuma startnina je nepovratna.

Startnina na dan utrke je ista, ali ne uključuje majicu utrke.

U cijenu su uključeni organizacija utrke, majica sa logom utrke, topli obrok po završetku utrke, okrepa duž staza, korištenje svlačionica za presvlačenje i tuševa.

Svi natjecatelji će u startnom paketu dobiti vreće na koje će nalijepiti naljepnice sa brojevima (koji će biti isti kao i startni brojevi) u koje mogu spremiti stvari te ih dati organizatoru na čuvanje i koje će ih čekati na cilju.

Uplata startnine:

Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure

Put Župića 39, 21230 Sinj

IBAN: HR1523900011100518242, HPB d.d.

SWIFT CODE: HPBZHR2X

Opis plaćanja: ime i prezime + ime kategorije u kojoj nastupate (npr. Mate Matić – Alka)

Preuzimanje kartona:

Preuzimanje natjecateljskih kartona, uputa i startnog paketa na pultu za prijave na parkingu Gradskog bazena Sinj od 08:00 najkasnije do:

09:00 za kategoriju Alka

09:30 za kategoriju Čoja

10:00 za kategoriju Bara

Nakon prijava i podizanja startnih paketa natjecatelji mogu na istom mjestu ostaviti stvari na čuvanje.

Nagrade:

Prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji – za svaku kategoriju posebno

1, 2, 3 mjesto ekipno – ekipu čine predstavnici određeng kluba u sve tri kategorije uključujući muškarce i žene, potrebno je da ekipa ima minimalno po jednog predstavnika u kategoriji, a ako ih ima više, računa se samo onaj član ekipe sa najboljim vremenom u toj kategoriji. O odlučivanju prve trojke odlučuju vremena najbržih predstavnika koja se zbrajaju i čine konačan rezultat (poredak se u ovom slučaju ne gleda)

Parking:

Za sve natjecatelje koji dolaze automobilom besplatan parking nalazi se u zoni Osnovne Škole Marka Marulića (pokraj Gradskog bazena Sinj), na parkingu ispred Gradskog bazena Sinj, parking ispred Kauflanda, parking pokraj Gradskog kolodvora, te parking ispred Konzuma.

Natjecatelj također mogu koristiti i gradski parking čija je dnevna karta 10 kuna.

Smještaj:

U slučaju da je nekome od natjecatelja potreban smještaj, mogu se javiti na naše kontakte, a mi ćemo im nastojati organizirati smještaj po najpovoljnijoj cijeni.

Pojašnjenje kategorija:

Kategorija Bara: U dužini od 11 kilometara (390 metara uspona) prolazi kraj svih sinjskih znamenitosti i namjenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju, start utrke je ispred Gradskog bazena Sinj, dalje prolazi kraj  Alkarskih Dvora i asfaltnim putem se penje na Stari grad do Crkve Sv. Mihovila. Spuštajući se staza vodi dalje do širokog makadamskog puta i uspona prema plućima grada Sinja, Pavića nebesima. Prolazi cijelom dužinom Pavića Nebesa kroz predivnu borovu i hrastovu šumu, te se nastavlja sjevernom stranom Pavića Nebesa širokim makadamskim putem prema cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama.

Kategorija Čoja: U dužini od 22 kilometra s 1000 metara uspona ide istim putem kao i staza Bara, do križanja u mjestu Lučane, od tuda nastavlja dalje asfaltnom cestom u dužini od 1km do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema najvećem vrhu sinjske okolice, Visošnici (907 mnv), staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice širokim makadamskim putem spuštamo se u kanjon Sutine, kroz jedan od najljepših djelova sinjske krajine, prolazi se uz planinski potok Sutina skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Kategorija Alka: U dužini od 33 kilometra sa 1700 metara visinske razlike starta s istog mjesta kao i prve dvije kategorije te se na polovici Pavića Nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja na vrh Visoka 896 mnv, dalje se nastavlja tehnicki dosta zahtjevnom planinarskom stazom prema vrhu Visošnica odakle se također spušta u kanjon Sutine. Kanjon Sutine prolazite njegovom lijevom stranom te se iz kanjona penjete prema njegovom sjevernom vrhu Bukovac, jednom od najljepsih vrhova s kojeg pogleda puca prema Visokoj, Kamešnici, Dinari i Svilaji. Vrh Bukovac prolazimo cijelom dužinom krećući se u smjeru Svilaje do predjela Kačar, tu se ponovo spajamo na tehnički zahjevan spust Plišivica odakle izlazimo u Lučane i krećemo prema cilju širokim makadamskim putem. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namjenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo u kategoriji Bara, ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 14 – 16 godina mogu samostalno sudjelovati u kategorijama Bara i Čoja, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Djeca od 16 – 18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi, ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

Obvezna oprema:

mobitel

natjecateljski karton (ili drugu oznaku dobivenu od strane organizatora na dan natjecanja)

osobna i zdravstvena iskaznica

sklopiva čaša, bidon, boca i sl. (ove godine smo odlučili prirodi učiniti uslugu i smanjiti potrošnju platičnih materijala na našim utrkama) koje ćete koristiti na okrepama

Preporučena oprema:

rukavice

astro folija

osobna prva pomoć

zviždaljka

zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, nepromočiva jakna)

bidon s vodom

suha odjeća

Napomena:

Svaki Natjecatelj svojom prijavom izravno je suglasan da će se na utrci natjecati na vlastitu odgovornost i da je upoznat sa svim pravilima utrke, a kojih će se pridržavati radi svoje vlastite sigurnosti, sigurnosti ostalih natjecatelja i Organizatora, te da je upoznat s mogućim rizicima koje natjecanje sadrži.

Web stranice: https://www.facebook.com/Cetina-Adventure-139700962759065/

E-mail: cetinaadventure@gmail.com

Telefon: +385 98 9480 875 Vedran Ugrin, +385 99 232 4637 (Ankica Župić) – Gradski izazov

Adresa: Put Župića 39, Sinj,  CRO – Croatia