Sljedeći vikend van granica Dalmacije – Čvrsnica Ultra Trail!

Sljedećeg vikenda, 29.08. na rasporedu je tek 4. kolo ovogodišnje DTL sezone zbog situacije sa COVID-19 diljem svijeta, a po prvi puta jedna trail utrka u kalendaru DTL seli van granica Dalmacije i to u Blidinje (BiH) na Čvrsnica Ultra Trail utrku!

Čvrsnica Ultra Trail, planinska utrka koja će vas odvesti na Čvrsnicu i Vran, „svete“ planine Hercegovine koje su prožete poviješću uklesanoj kako prirodom tako i ljudskom rukom. Na ovoj utrci ćete protrčati pored prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici, ali i nekropole stećaka u podnožju planine Vran. Najviši vrhovi ovih planina, Pločno (2228 mnv), Veliki Vran (2074 mnv) i Veliki Vilinac (2118 mnv) natjerati će vas da s poštovanjem prođete preko ovih hercegovačkih divova.
Čvrsnica Ultra Trail održat će se 29.8.2020. godine u Parku prirode Blidinje koji se nalazi u Hercegovini u području visokog gorja središnjih Dinarida. Pozivamo sve zaljubljenike u planine da dođu i natope znojem žedni hercegovački kamen.

Iako planirane 4 kategorije, zbog trenunte situacije organizator je bio prisiljen otkazati najdužu “Red” stazu dugu 50km sa 2750m uspona, ali i dalje na raspologanju imate 3 kategorije: Green (10km / 380m+), Yellow (25km / 1500m+) i Blue (35 km / 2300m+). Također zbog rezanja sredstava cijena startnine za sve kategorije je 10 KM (~40 kn) i uključuje sudjelovanje u utrci te obrok nakon utrke. Prijave su otvorene, a možete se prijaviti na ovom LINKU!

Više informacija o samoj utrci saznajte na službenim Facebook stranicama utrke. Vidimo se na Čvrsnici!