Satravanje zaključilo ovogodišnju Dalmatinsku Trail Ligu!

Skoro 200 natjecatelja nastupilo je na posljednjem, 10. kolu Dalmatinske Trail Lige – “Kozjački Satarluk”. 40-tak odvažnih okušalo se na Velikoj Stazi (34km) koja je startala iz Labina, pa sve do cilja unutar Kliške tvrđave. Prošlogodišnji pobjednik Ante Pešić Golub slavio je i jučer sa vremenom od 4:33:25, ali nije uspio popraviti vrijeme od prošle godine. Drugi je bio Nikola Smolić (4:38:17), dok je treće mjesto osvojio Marko Herman (4:52:28). Kod žena slavila je leteća Eva Tušar Suhadolc koja je istrčala ovu stazu za nevjerovatnih 4:55:27 sati, te srušila lanjski rekord Marine Maslek za skoro 1 sat i 10 minuta!! Ovaj podvig joj je osigurao i dodatnih 500,00 kn nagrade za novi rekord. Također, Eva je nastupila na 7 kola ove lige, te na svakoj utrci uvjerljivo slavila, te sa osvojenih 1700 bodova zasluženo odnosi titulu najbrže ženske trail trkačice u lizi! Drugo mjesto na Velikoj stazi osvojila je Karmen Kostanić Jurić (6:10:14), a treće Diana Vrdoljak (6:20:11).
Na Srednjoj stazi dugoj 25km (startala sa prijevoja Malačka) slavio je Ivo Čupić (3:41:23) ispred Borisa Koračka (3:55:32) i Ivana Lisice (4:01:19), dok je kod žena slavila Nives Šarić (4:30:11) ispred Lucije Križanac (5:01:15) i Petre Balete (5:24:43).
Na Maloj stazi (10km) slavio je Roko Pribičević (1:13:36) ispred Srđana Oršulića (1:18:03) i Mirka Jukića (1:18:08), dok je kod žena pobjedu odnijela Jadranka Žilić (1:34:14) ispred Tine Vrdoljak (1:35:56) i Tene Filipović (1:42:18).

Kompletne rezultate “Kozjačkog Starluka” možete pogledati na ovom LINKU, a kompletne rezulate cijele lige OVDJE!

S ovim kolom završeno je ovogodišnje izdanje Dalmatinske Trail Lige, a ukupni pobjednik u muškoj konkurenciji je Nenad Keč (član HPD Mosor – Sikire) sa osvojenih 1394 bodova. Drugo mjesto uzeo je Nenad Ostojić (1226 bodova), a treće Jakov Dabov (1098 bodova). Kod žena, Eva Tušar Suhadolc (članica HPD Mosor – Sikire) sa svojih 1700 bodova odnosi titulu najbrže, ispred Dražene Berović (1292 bodova) i Nives Šarić (1204 bodova). Dodjela nagrada najboljih na Dalmatinskoj Trail Lizi za 2018. godinu, održati će se na ceremoniji dodjela nagrade Dalmacije Ultra Traila 21.10.2018. u Omišu (točnu satnicu ćemo objaviti naknadno).

Iako još nedostaju ekipni bodovi od zadnja dva kola, ekipa “HPD Mosor – Sikire” uvjerljivo su pobjedile u ekipnom natjecanju za ovu godinu, te sa ukupno tri titule u svojim vitrinama, ova godina protekla je u njihovom znaku.

Moramo još spomenuti i natjecatelje koji su nastupili na sva kola ove godine, a to su: Elizabet Strunje, Nađa Ramić, Antonela Banovac  i Jelena Gugić-Boko kod žena, te Jakša Rošin, Siniša Dumanić, Sergej Latin i Robert Budimir Bekan! Oni su za svoju vjernost dobili posebne medalje kao i poklon popust od 50% na startnine za sljedeću sezonu DTL-e. Napomenimo da su Nađa, Antonela, Jelena i Jakša i prošle godine nastupili na svim utrkama DTL-e, pa im ovim putem još jednom zahvaljujemo na vjernosti te se nadamo da će tako nastaviti i sljedeće sezone!  😉 Nagrade za vjernost dijelila je svjetska prvakinja u trčanju na 100km Nikolina Šustić.

Nakon dodjele nagrada najbržima, dodjeljene su i nagrade u kategoriji “Djeca”, a pobjednicima Velike staze (Ante Pešić i Eva Tušar) imena će biti urezana u zlatnu sataru – simbol ove utrke.

Ovim putem bi zahvalili svim sponzorima, općinama, turističkim zajednicama, Zagrebačkoj pivovari, Hidra ISO izotoničom piću, kao i svim natjecateljima koji su sudjelovali na utrkama, te se nadamo da ste se zabavili i uživali na našim utrkama te da ćete i iduće godine biti s nama. Mi ćemo se potruditi da svake godine podignemo ljestvicu više u organizaciji utrka, a Vi nam slobodno možete pisati ukoliko imate neke konstruktivne ideje/prijedloge/kritike/pohvale za dosadašnji naš rad i to na e-mail adresu: info@dalmatinskatrailliga.com

S ovom fotogalerijiom, sdračno Vas pozdravljamo! (Kompletna fotogalerija sa utrke biti će objavljena na službenoj Facebook stranici utrke)