ProminaTrek privukla 400 natjecatelja!

Predivno vrijeme u Drnišu i na Promini, jučer je privuklo čak rekordnih 400 natjecatelja u 2. kolo Dalmatinske Trail Lige. Na najdužoj stazi (30km) statratlo je oko 50 trkača, na srednjoj (20km) oko 100, a na najkraćoj (10km) čak 240!

Dino Belakušić i Katja Kegl Vencelj  (SLO) pobjednici su 4. Promina Treka na najvećoj i najzahtjevnijoj stazi Veliki točak dugoj 30 km, na kojoj je sudjelovalo 40 profesionalnih trkača. Belakušiću je trebalo 3:23:42 sata, a Katiji Vencelj 3:36:13. Drugo mjesto kod muškaraca osvojio je Daniel Krstulović Opara (3:25:36) ispred Roka Pribičevića (3:36:13). Kod žena drugo mjesto osvojila je Maja Blašković (4:04:09) ispred Diane Vrdoljak (4:06:49).

Na stazi Mali točak dugoj 20 km prva mjesto osvojio je Goran Perica  (2:15:05) ispred Ive Ćupića (2:20:02) i Krunoslava Krivanja (2:21:41). Kod žena pobijedila je  Ivona Jonjić (2:54:58) ispred Nives Šarić (2:55:42) i Lucije Križanac (3:04:08).

Dok na najmanje zahtjevnoj stazi dugoj 10 km Špilja Liluša najbolji kod muškaraca bio je Siniša Miočić (1:08:15) ispred Duje Džina (1:08:18) i Marija Limova (1:13:33), dok je kod žena slavila Jadranka Žilić (1:20:54) ispred Tene Filipović (1:23:12) i Ivane Kvasine (1:31:29).

Ukupne rezultate po dužinskim kategorijama možete vidjeti OVDJE, a sve žalbe pošaljite na mail organizatora: prominatrek@gmail.com

4. izdanje ProminaTrek utrke održalo se na opožarenoj planini Promina pa je imala i simboličan naziv “ProminaTrek Black Edition”.
– ‘Natjecatelji, rekreativci, šetači, obitelji s djecom, zaljubljenici u prirodu, oni iskusni i oni manje iskusni, stari i mladi, okušali su se u trailu i uživali na Promini. Utrka je bila i međunarodnog karaktera, bilo je natjecatelja iz Slovenije i iz BIH. Fantastično je bilo u jutarnjim satima vidjeti trkačima preplavljenu drnišku Poljanu, a ništa manje nije bila impresivna slika ni na cilju, kod jednog od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj – na Promini, planini sa stotinu lica. Iz godine u godinu sve smo bolji a pokazuje to i broj natjecatelja, ove godine rekordan. Sve skupa nadmašilo je naša očekivanja’ – izjavio je Nikola Perlić direktor utrke Promina Trek.

Start utrke bilo je iz Drniša, dok je cilj svih dužinskih kategorija bio u Planinarskom domu na Promini gdje je uz obrok, feštu i opuštanje, održana i ceremonija dodjele nagrada. Također i najstariji i najmlađi natjecatelji su nagrađeni, a to su 69 –godišnja Zlata Matić i 5-godišnji Enzo Perlić – a nagrade im je uručila direktorica Radio Drniša Matilda Jelčić Stojaković, koji je bio glavni medijski pokrovitelj. Nagrade su još uručivali gradonačelnik Drniša Josip Begonja, zamjenik Tomislav Dželalija i direktorica TZ Grada Drniša Josipa Čupić.

Atmosfera i organizacija utrke bili su na zavidnom nivou, a trkači su po sunčanom i lagano burnom danu bili odlično raspoloženi. Sportska sekcija PD Promine u Drniš je tako ponovno privukla stotine gostiju i upoznala ih sa ljepotama Drniša. Ovim putem zahvaljujemo svim trkačima na odličnom odazivu, te ih pozivamo na 3. kolo Dalmatinske Trail Lige za 3 tjedna kada su na rasporedu Jesenice Treking! 😉

Fotografije uskoro..