Osvrt Dalmatinske Trail Lige za 2021!

S Vis Trailom završena je i ovogodišnje izdanje Dalmatinske Trail Lige! Stoga je vrime i na mali osvrt.. ?? Ova godina je bila izazovna za sve nas, kako na privatnom i poslovnom polju Vaših i naših života , tako i na svima nam omiljenom polju – trail trčanju ?
Nije baš krenulo kako smo planirali u drugom mjesecu, pa smo Marjan Trail morali odraditi virtualno. Kao i Vi, nismo ljubitelji takvih utrka ?, al računamo da je bilo koji način da se pokrenete dobar, pa makar i ovako. Nakon toga smo morali otkazati ImberTrek i Jesenice Treking, dok smo Prominu, Tisno i Grebbening prebacili na druge datume u nadi da će se isti i odražati. Srećom u proljeće mjere malo popuštaju, te polovicom šestog mjeseca napokon trčimo kako treba. Iako je bilo dosta vruće na Promini, ipak je izmamila osmijehe što smo ponovo svi na okupu. Nakon toga selimo u Sinj i Cetinski kraj i tamo odrađujemo drugo kolo. Polovica sedmog mjeseca rezervirana je za Vaš godišnji odmor kada se uživalo u Lastovu i Lastovo trailu. Od tu selimo u visoke planine Čvrsnice kod naših dragih gostiju na Blidinje gdje smo uživali na čak 4 dužinske kategorije po Čvrsnici i gdje su vremenski uvjeti bili “simpatični” ?Nakon ČUT-a opet letimo na otoke, pa smo u devetom mjesecu prvo odradili Vela Strku na Korčuli, a onda i Tisno Trail na otoku Murteru. Početkom desetog mjeseca napokon smo dočekali i premijerno izdanje Kozjak Traila, koji je bio uvertira za legendarni Mosor Grebbening u 11. mjesecu, a koji je ove godine imao također “simpatične” vremenske uvjete ? Zadnje kolo je također ostalo na premijernom izdanju Vis Trail utrke gdje smo po prvi puta mogli uživati trčajući oko Komiže. ?
Ukupno smo odradili 9 od 12 utrka, odnosno 10 ako računamo i virtualni Marjan Trail, što je super kako je bilo lani ?Nažalost ova trenutna situacija je utjecala na dosta manji odaziv nego 2019. i 2018., ali se nadamo da će se to u 2022. promijeniti i da ćemo ponovo u velikom broju svi uživati u našim utrkama.
Kompletni rezultati po utrkama te ukupni poredak po kategorijama možete naći na ovom LINKU!
U ovoj godini je nastupilo 1040 natjecatelja u 10 utrka, što iznosi prosjek od 104 natjecatelja po utrci. Konkretno 1040 je broj nastupa, a ostavarilo ih je 650 natjecatelja. Nisu brojke kao prije covid-ere, ali nadamo se da će 2022. to promijeniti ? Ovo je ujedno bilo i 8 izdanje Dalmatinske Trail Lige, te je dosad ukupno održano 57 utrka!
Nadam se da ste uživali i ove godine s nama i da su Vam se svidjele dvije nove utrke u kalendaru. Isto tako slobodno nam pošaljite mail ako imate bilo kakve pohvale/kritike/prijedloge/ideje..
Toliko od nas zasad..
Srdačno Vas pozdravljamo,
DTL tim
P.S. u galeriji malo slija sa ovogodišnjeg DTL-e.