Održano i pretposljedne kolo Dalmatinske Trail Lige!

Održano je i  9. kolo Dalmatinske Trail Lige – “Vela Strka” , na kojoj se okupilo oko 170 natjecatelja! Start Malog (10km) i Velog (22km) traila bio je iz unutrašnjosti Vele Spile, jedinstvenog geomorfološkog fenomena i jednog od najvažnijih arheoloških nalazišta na Mediteranu u kojoj nalazi sežu u čovjekovu prošlost 25000 godina unatrag. Posebna atrakcija su bili Baba i Did – prastanovnici Vele Spile. Domaćini iz Vele Luke (članovi udruge Tartajun) su kostimirani u ljude iz kamenog doba uz zapaljenu vatru dočarali kako je nekad izgledao život u spilji.

Nakon zajedničkih prvih 3 km, trkači na Malom trailu otišli su na sjevernu stranu Korčule gdje se pružao vidik na Hvar, istočnu Korčulu i poluotok Pelješac. Nakon ponovnog prolaska pokraj Vele Spile, išlo se prema cilju na Rivi a najbrži među muškarcima bio je Marko Andreis (55:56) ispred Leo Zlokića (57:28) i Vite Prižmića (58:10). Kod žena slavila je Njemica Ulrike Braeuer (1:07:13) ispred Jadranke Žilić (1:12:15) i Ines Zokić (1:12:48).

Trkači na Velom trailu su nakon 3km trčali na južnu stranu Korčule, pa preko Huma natrag u cilj, a Marinku Duki trebalo je 1:57:31 za pobjedu u muškoj konkurenciji. Marijan Maretić bio je drugi (2:11:19), a Nenad Ostojić treći (2:15:34). Kod žena slavila je Nives Šarić (2:34:59) ispred Dražene Berović (2:54:47) i Ivane Jonke Valpotić(3:01:14).

Kompletne rezultate možete vidjeti na ovom LINKU, a žalbe se zaprimaju večeras do ponoć, kada će ovi rezultati postati i službeni. Žalbe šaljite na službenu mail adresu ttkstrka@gmail.com

Nakon dodjele nagrade usljedila je fešta uz obilje hrane i pića, a sutradan su natjecatelji otišli na otok Proizd gdje su užviali u predivnom moru i utrkama kajacima. ?  Također ne zaboravimo jedinstvenog Daniela Lacka koji je vodio ovaj sportski program, kao i fotografe Kačana i Prižmića i njihove predivne fotografije. Sve fotografije biti će objavljene na Facebook stranicma TTK Strke.

Foto: Boris Kačan ,TTK Strka