Na redu je legendarni Mosor Grebbening!

Sljedeće subote, 28.04. na rasporedu je 4. kolo Dalmatinske Trail Lige – Mosor Grebbing! Ova utrka je dosegla svoje već 12. izdanje, a najpopularnija kategorija “Sivonja” i ovog puta je tu, te svaki natjecatelj koji ju završi dobit će diplomu Mosorske Sivonje – jedinstvena titula koju želi svaki treker u Hrvatskoj! A i šire  😉

Kao i dosad, tri su dužinske kategorije: Sivonja dužine 37,7 km sa oko 2500 m+ uspona, Tovar sa 17,3 km dužine i 1000 m+ uspona, te Pule dužine 6,7 km i 250 m+ uspona! Uz to, i ove će se godine održati dječja utrka na 800 metara! 😉

Ovogodišnji SIVONJA je specifičan po nekoliko stvari, a najviše po toj da prelazi doslovno cijelu mosorsku grebensku stazu, što ga obzirom na mosorski teren čini najtežom utrkom u Hrvatskoj te samim time pravim izazovom svakom istinskom trail/treking trkaču/ici. Ako vas zanimaju brojke, dužina ovogodišnjeg Sivonje iznosi 37,7km, uz 2500m uspona, od čega je 85,7% Mosor, dok se na startu i cilju nakupilo “čak” 2,2km (5,8%) asfalta i betona.  Vjerujemo da svakom pravom poznavatelju Mosora ove brojke dovoljno govore. Start je već tradicionalno sa Kliške tvrđave, samo ove godine pola sata ranije, u 08:00, a prolazi se preko Ljubljana, Vickovog stupa, Velikog Kabla, Sv. Jure, Trpošnjika, Lišnice te onda na cilj u Gata. GPS trag staze možete vidjeti na ovom LINKU!

Ovogodišnji TOVAR dužine je 17,34km / 1000m uspona, od čega je čak 94% čisti Mosor.  Nema vremena za odmor. 
Utrka starta kod stare škole u Sitnu Gornjem te u smjeru istoka, preko zaseoka Peričići, prolazi preko planinarskog skloništa Kontejner, Sv. Jure, Trpošnjika te od tu planinarskom stazom u smjeru Gata. GPS trag staze možete vidjeti na ovom LINKU!

Ovogodišnja kategorija PULE je dosta jednostavnija od prijašnjih godina i idealna za laganu šetnju podnožjem Mosora, a start je kod Doma kulture u Gatima. Staza će u cjelosti biti označena trakicama i smjerokazima. GPS trag možete vidjeti na ovom LINKU!

Prijave za sve kategorije su otvorene, a možete se prijaviti OVDJE! Više informacija o utrci saznajte na ovom LINKU ili na službenim Facebook stranicama utrke!

Što se tiče ekipnog poretka, nakon 3. kola Mosoraške Sikire su se poprilično izdvojile na vrhu sa osvojena ukupna 3042 boda. PD Imber ima 2150 boda, a AK Okit i TTK Strka su u tijesnoj borbi za treće mjesto. Kompletni ekipni poredak možete vidjeti OVDJE!