Lastovo trail – najudaljeniji otočni trail!

Nadamo se da se niste previše uspavali od zadnje utrke i da pametno trenirate po ovim vrućinama  😎 No, vrijeme je za novo, 8. kolo Dalmatinske Trail Lige – “Lastovo Trail” koji se održava 13.07. (subota) sa startom u 17:00 sati! I ove godine start utrke biti će iz mjesta Lastova, a cilj u uvali Mihalj, nakon čega slijedi poznata zabava do prvog trajekta  😀

Lastovo trail imati će dvije dužinske kategorije i to:

  • MALI FUMAR – 10 km sa 300m+ uspona je idealna za rekreativce i trail početnike, a staza prolazi stoljetnim maslinicima, uz neke od 48 lastovskih crkvi, kroz polja vinograda, planinarskim stazama i Lastovskim uličicama prije spusta i kupanja u cilju u uvali Mihajla.
  • VEJI FUMAR – 18 km sa 800m+ uspona je najmijenjena za avanturiste koje osim ljepota kratke staze (od koje se odvaja nakon sedmog kilometra) zanima kakav je pogled na drugi najstariji svjetionik na Jadranu (Struga 1839. god.) i Skrivenu luku koja također ima cilj u uvali Mihajla.

Obe staze će biti označene trakicama i strelicama.

Cijena startnine za obe kategorije je 100,00 kn, a četvrtina iznosa od svake uplačene startnine ide u humanitarne svrhe (za lektire osnovne škole “Braća Glumac”). Prijave na utrku možete napraviti na OVOM LINKU!

Za doći na Lastovo imati mogućnost trajektom Jadrolinije na kojeg ćete imati 50% popusta no morate se prijaviti na vrijeme, ili katamaranom no tu nećete imati prava popusta.

Trajektna linija koja kreće u 10:15 sati iz Splita, nećete vidjeti na stranicama Jadrolinije ako stavite odredišnu luku Lastovo, jer ta linija ide do Vela Luke, a onda se novim trajektom presjeda prema Lastovu. No čisto da znate da postoji ta linija u 10:15 prema Lastovu  😉 i ako mislite doći na sam dan utrke, to Vam je zadnja mogućnost da stignete na start utrke. A kako nam je bilo lani, saznajte na ovom LINKU! Vidimo se na Lastovu, a vi pratite službene Facebook stranice utrke za više informacija!