Dosta je kupanja! Vrijeme je za Vela Strku i Satarluk!

Za manje od dvadeset dana (21.09.) na rasporedu je 9. pretposljednje kolo Dalmatinske Trail Lige – Vela Strka! I ove godine će se održati u sklopu Vela Luka Outdoor festivala na kojem će se paralelno održati i MTB utrka. Vela Strka će imati dvije dužinske kategorije: Veli Trail (22km sa 850m+) i Mali Trail (10km sa 500m+), a start utrke sa obe kategorije biti će u 16:00 sati iz Vela Spile. Cilj obe dužinske kategorije biti će na Rivi u Vela Luci gdje će se kasnije održati i ribarska fešta sa muzikom uživo 😉
Startnina za obe utrke je 80,00 kn, a samo osobe koje su se prijavile i uplatile startninu do 11.09. imaju pravo na majicu. Online prijave su otvorene, a možete se prijaviti na ovom LINKU!
A sutradan u nedjelju će za sve sudionike biti organiziran besplatan izlet na otok Proizd, jednim od najljepših plaža na Jadranu! Dotad pratite službene Facebook stranice utrke, kao i Facebook i WEB stranice TTK Strke za sve nadolazeće vijesti i pogodnosti koje ćete imati.

A samo tjedan dana nakon Vele Strke očekuje nas zadnje kolo Dalmatinske Trail Lige, utrka Satarluk u organizaciji HPD „Mosor“ i Općine Klis, koja će se održati 28. rujna 2019. Kozjak će vas možda prevariti na prvu – djeluje dosta pitomo, ali kad zakoračite na bilo koju od njegovih staza iznenadi vas raznolikost koju pruža: trčljivi single trackovi, tehnički zahtjevni dijelovi grebena, brojni usponi i spustevi čije kombiniranje zacrveni i najspremnije.. A kada tome još dodamo pogled na Split i otoke jasno je da Kozjak predstavlja idealno igralište za trail trkača.
Staze su ostale nepromijenje jer je osnovna ideja da se prate rekordi staze, a od ove godine će se osim Velike staze, nagrađivati i Srednja Staza.
A Satarluk će imati 3 dužinske kategorije za “satrat” se i to: Mala staza (kružna staza koja starta i završava sa Kliške tvrđave duga 10km i sa 500m+ uspona), Srednja staza (duga 25km s 1200m+ uspona, a starta od prijevoja Malačke pa do Klisa) te Velika staza (duga 35km s 1700m+ uspona, a starta iz Labina pa sve do Klisa gdje će natjecatelji biti prebačeni vlakom na start).
Cilj za sve kategorije je unutar Kliške tvrđave, gdje će po završetku utrke, biti druženje, topli obrok i dodjela nagrada, a ujedno i proglašenja pojedinačnih i timskih pobjednika Dalmatinske trail lige, stoga nikad više pitanja nego ove godine: Tko će se ugravirati u zlatnu sataru, tko će srušiti rekord, ko su DTL pobjednici? 😉
Prijave za Satarluk su također već otvorene, a možete se prijaviti na ovom LINKU! Više informacija o samoj utrci dostupni su na Facebook stranici utrke.

Vidimo se u prvo u Vela Luci, a zatim po grebenu Kozjaka 😉
Vaš DTL tim..