Čvrsnica Ultra Trail 2022!


Prošle subote održano je i 9. kolo Dalmatinske Trail Lige van granica HR – Čvrsnica Ultra Trail 2022! Za svaku utrku većinom napišemo da je uspješno održana, no kod ČUT-a ove godine to ne možemo reći 🙂  Naravno, utrka je organizacijski bila na visokom nivou te je nastupilo skoro 200 natjecatelja. Ono što je poremetilo utrku je teško nevrijeme koje je uslijedilo iza podne, pa je kiša, pljusak, krupa uz zvukove grmljavine bila zaštitni znak ovogodišnjeg ČUT-a. Samim time organizator je odlučio “skratiti” utrku, te svi natjecatelji sa 25, 34 i 50km utrke, su sa Doma Vilinca bili vraćeni u istom smjeru odakle su došli (od Masne Luke) nazad u cilj/start jer prelazak preko vrha Velikog Vilinca je bio previše opasan. To “skraćivanje” utrke je nažalost nadodalo i dodatne neplanirane kilometre trkačima, no ono najbitnije je ostvareno – svi su sretno došli u cilj.
Nakon utrke organizator je odlučio da će se uzeti u obzir rezultati dolaska do Doma Vilinac, a samim time i službeno onda promijeniti dužine i uspone za te 3 kategorije.
Samim time na najdužoj 44km/3650m+ slavo je Admir Šabić ispred Mihovila Stamičara i Rasida Haračića, dok u ovoj kategoriji nijedna žena nije nastupila. Na utrci dugoj 22km/1605m+ slavili su Dejan Žerajić i Jadranka Žilić ispred svojih pratnji Krešimira Mrčele i Marinka Kurilja, odnosno Jelene Sansević i Iris Prebeg. Kod utrke na 17km/1150m+ slavili su Josip Toljan i Jelena Bobetić ispred Filipa Kurfina i Ljubana Gudelja, odnosno ispred Andree Rubin i Dragane Vegar.
Jedina utrka koja je uspješno održana je ona najkraća 10km/400m+ gdje su slavili Josip Martinović i Irma Kristić ispred Vinka Ivankovića i Ante Klišanina, odnosno ispred Vesne Ćavar i Sande Silić.
Sve rezultate možete vidjeti na ovom LINKU, a ukupni trenunti poredak na ovom LINKU!

Poznati moto utrke “Don’t mess with Čvrsnica” ovdje se itetako pokazalo istinitom 🙂 Sljedeće, 10. kolo DTL je na redu 10.09. kada plovimo u Vela Luku na Korčulu!
Ispod možete vidjeti Youtube video sa Čvrsnice iz perspektive HPD Kozjak Dračara, te slike sa utrke, dok cijelokupnu galeriju slika možete pronaći na Facebook stranicama organizatora