Bliži se posljedna utrka lige – “Kozjački Satarluk”

Pred nama je zadnje kolo Dalmatinske trail lige, utrka “Satarluk” u organizaciji HPD „Mosor“ i Općine Klis, koja će se održati 22. rujna 2018. Bit će napeto u ukupnom poretku jer sve se još može promijeniti.

Kaže se da trail trčanje nije natjecanje s protivnicima već sa samim sobom. Ekipa “Sikira” je to shvatila doslovno, te je odlučila ostaviti iste staze i na taj način potaknuti sve vas koji ste nastupili prošle godine da pokupokušate pobijediti sami sebe. Naime, svatko tko popravi svoje prošlogodišnje vrijeme za više od 7% dobit će 50% popusta na startninu slijedeće godine u kategoriji po svojem izboru. A za „elitu“ su pripremili bonus od 500 kn za oboreni rekord Velike staze u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Za sve vas koji ćete po prvi put se upoznati dražima Kozjaka, evo kraćeg opisa kategorija. Što god da izaberete, sigurno će vam biti nezaboravno!

Mala kategorija je kružna staza, duga 10 km s 500 m kumulativnog uspona. Prođite preko vrha sv. Jurja otkuda se pruža zasigurno najljepši pogled na splitski akvatorij. Hodajte terasama Bobanove grede, prirodnim putem koji kao da je uklesan ljudskom rukom. Svjedočite umijeću starog plemena na ostacima Ilirske gradine. Prođite kroz cilj ulaskom u Klišku tvrđavu i uživajte na tom nestvarnom mjestu.

Srednja kategorija je duga 25 km s 1200 m kumulativnog uspona. Kreće se uzdužno preko cijelog Kozjaka, od prijevoja Malačka do Klisa. Natjecatelji će biti prebačeni na start autobusom. Staza se pretežito drži grebena, ali zalazi i u blage sjeverne padine obrasle česminom, kao i na strmu južnu stranu djelomično još uvijek sačuvane šume maginje. Dođite na Satarluk i savladajte cijeli Kozjak u jednom danu.

Velika kategorija je duga 35 km s 1700 m kumulativnog uspona. Uz cijelu stazu srednje kategorije, prolazi i preko planine Opor u Trogirskom zaleđu, gdje se nalaze ostaci nekoć živahnog sela Botići koje je iznjedrilo mnoge poznate ličnosti. Natjecatelji će do starta u Labinu Dalmatinskom biti prebačeni vlakom. Radi se o planinarskoj turi koja se inače prolazi u dva duga dana.

Cilj za sve kategorije je unutar Kliške tvrđave, gdje će po završetku utrke, biti druženje, spiza i dodjela nagrada.

Ne zaboravite, prijave za Satarluk su otvorene na LINKU i traju do 19.09.2018. do 13:59:59 sati, a više informacija o samoj utrci dostupno je na službenoj Facebook stranici utrke.

Vidimo se!