58–godišnji Nikola Smolić slavio na Promina Trailu!

Ove subote održano je i 5. izdanje Promina Traila kao 3. kolo Dalmatinske Trail Lige koje je privuklo skoro 450 natjecatelja!

Najviše ih je bilo na najkraćoj stazi dugoj 10 km nazvanoj Šplilja Liluša gdje je nastupilo skoro 300 natjecatelja, a najbolje vrijeme postigao je Krešmir Mrčela koji je stazu pretrčao za 1:01:45 sekundi. Drugi je bio Ante Bebić (1:06:21), a treći Jure Dugančić (1:09:37).
U kategoriji žena prva je bila Andrea Rubin koja je postigla vrijeme 1:34:53, druga je bila Ana Martinić (1:35:28) a treća osmogodišnja natjecateljica iz Vodica – Maša Klarić (1:45:55).

Stazu Mali točak dugu 20 kilometara trčalo je 110 natjecatelja, a kod žena pobijedila je Anglea Smilović (3:08:11), drugo mjesto osvojila je Lana Ostojić (3:10:06), a treće Dobrila Dujišin (3:10:25). U muškoj kategoriji slavio je Emanuel Baković (2:37:56) ispred Ive Čupića (2:42:34) i Nenada Keča (2:52:05)

Najdužu stazu dugu 30 km nazvanu Veliki Točak  istrčalo je 38 trkača a pobjednik među njima i sveukupni pobjednik 5. Promina Traila je 58 – godišnji Nikola Smolić sa vremenom 4:02:28, drugo mjesto osvojio je Marko Kožul (4:04:27) a treće je pripalo Danielu Krstuloviću Opari (4:13:12).
– ‘Teška staza, iznimno teški vremenski uvjeti, velika vrućina, tehnički vrlo zahtjevna, iziskivala je maksimalan psihofizički napor, pao sam pet puta, ali mogu reći – predivan trail, predivna planina, cijelo vrijeme gore dole, nema ravnih dionica, čestitam Nikoli Perliću  i ekipi i na organizaciji i na koncepciji staze’, kazao nam je Nikola Smolić.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Slovenka Eva Tušar Suhadolc (4:42:27), drugo mjesto pripalo je Ivani Vrvilo (5:00:43) a treće Petri Kulić (5:15:39)

‘Veliki izazov i jako sam zadovoljna, vruć dan ali predivno iskustvo. Natječem se već tri godine, ovo mi je drugi put da sam na Promini, ja sam rekreativac, meni je trčanje način da izbacim stres, ventil da izbacim negativnu energiju’, istaknula je Eva.

Sve rezultate možete vidjeti na ovom LINKU!

Posebnu nagradu Nikola Perlić direktor utrke uručio je Dinu Belakušiću iz Šibenika koji je proteklih godina na Promini osvojio sva tri prva mjesta na sve tri staze, pehar i titulu “King of Promina”

Od ove godine Promina Trail nalazi se svjetskoj karti trail utrka. Ispunjeni su kriteriji koje je zadala Međunarodna trail organizacija (ITRA) te su ITRA bodove natjecatelji zaradili na ProminaTrailu. Staze Veliki Točak i Mali Točak imaju certifikate te nose i specifične bodove po ITRA-nom indeksu. A za 5. izdanje utrke organizatori su za sve sudionike pripremili i lijepe završne medalje u obliku pršuta, a najbolji su dobili i posebne medalje, te pršut Bel Cro Trade-a i pancetu Zadruge Lemeš, Vlade Radeljaka. Dobili su i Drnišku košaru sa pršutom, sirom i vinom.

Dodajmo i kako je najmlađi natjecatelj . Promina Traila imao svega šest godina – Perica Tom Lukas, a Baraka Davor bio je najstariji sudionik sa 68 godina.

Kompletnu fotogaleriju možete vidjeti na ovom LINKU!