350 natjecatelja otvorilo novu sezonu Dalmatinske Trail Lige!

Rekordnih 350 natjecatelja nastupilo je na subotnjem “Marjan Trailu” – 1. kolu Dalmatinske Trail Lige, te na najbolji mogući način otvorili novu sezonu! U prethodna tri izdanja “Marjan Traila” ova brojka nije prelazila 200 natjecatelja, stoga je malo i iznenadilo, ali i oduševilo organiztore iz TTK Strke kad su vidjeli dugačke redove za prijavu. Nažalost zbog toga je i start kasnio 15-tak  minuta, no nitko nije zamjerio.  😉  Start utrke bio je sa Splitske Rive, dok je cilj ove godine bio na Prvoj Vidilici pokraj ugostiteljskog objetka.

Preko 100 natjecatelja okušalo se u 22 km utrci “Jače Manijače” dok su se njih 250-tak odlučilo za 10 km “Gibajmo se” utrku. Pobjedu na najdužoj utrci odnio je  Marin Koceić (TTK Strka) sa vremenom 2:10:25! U sprint finišu Nikola Malenica (MK Marjan) prestigao je Marinka Duku (AK Solin) i osvojio drugo mjesto pa se Duka morao zadovoljit sa broncom. Slovenka Eva Tušar Suhadolc (HPD Mosor Sikire) nastavlja sa nizom pobjeda, pa je i ovdje uvjerljivo slavila sa vremenom od 2:32:45, čak 17 minuta od drugoplasirane Kanađenke Kristen Walters (BK Marjan). Treće mjesto osvojila je Zrinka Deur Šarić (2:54:22) takođerr članica HPD Mosora – Sikira.

Na kraćoj utrci slavio je Slovenac Matija Meden (3km Maribor) sa vremenom 52:31 ispred Ivana Brčića (Kamešnica Cycling) i Andrije Savića (Okit/Foruna) dok je kod žena slavila Poljakinja Sabina Rzepka (Cyklosport) sa vremenom od 1:05:24 ispred Jadranke Žilić (Jesenice) i Dobrile Dujišin (TTK Strka). Na ovoj utrci su čak nastupili natjecatelji iz 10 država, a kompletne rezultate za obe kategorije možete vidjeti na ovom LINKU!

Ognaziatori iz TTK Strke zahvaljuju svim volonterima na pomoći oko organizacije utrke jer da nije bilo njih, ovako logistička teška staza zbog svoje konfiguracije, ne bila lako organizirana! Zahvaljuju i sponzoru Decathlonu Hrvatska na nagradama za pobjednike kao i sponzorima Dalmatinske Trail Lige  Ožujskom PivuHidra ISO, te i Cvjećarnici “Ružici” iz Splita na predivinim ružama i buketima za pobjednice  😎

Sljedeće kolo Dalmatinske Trail Lige je za mjesec dana (09.03.) u Omišu kad je na rasporedu ImberTrek na Omiškoj Dinari! Vidimo se..  😉