160 natjecatelja na otvaranju Dalmatinske Trail Lige 2022!

Sa “Marjan Trail” utrkom uspješno smo zakoračili u novu Dalmatinsku Trail Ligu! Prije dvije godine “Marjan Trail” je zbog problema sa potkornjakom morao preseliti u goste u Dugopolje, dok je lani održana virtualna utrka zbog Covid-19 mjera i zabrana, pa smo napokon dočekali pravu trail utrku na Marjanu. Start i cilj ovogodišnjeg Marjan Traila bio je na Prvoj vidilici, a organizator TTK Strka je osmislila i malo drugačiji koncept utrke. Svi oni koji su se odlučili za najkraću kategoriju trčali su jedan krug od 6,5 km sa 250m+ uspona. Oni koju su trčali srednju kategoriju morali su odraditi 2 takva kruga, a najduža kategorija 3 takva kruga. Također uz ove kategorije održana je i štafetna utrka sastvljena od 3 člana, gdje je svaki član morao istrčati po jedan krug.

Iako je bilo dosta hladno i puhala je bura, odazvala se lijepa brojka od čak 160 natjecatelja, a ukupni pobjednici bili su:
Kategorija “Mala je avion” – 6,5km/250m+:
1. Ivica Sedlar i Anamari Bešker
2. Duje Sedlar i Mirjana Šimundža
3. Nikola Ozretić i Jasna Arapov

Kategorija “Gibajmo se” – 13km/500m+:
1. Leo Zlokić i Mila Ozretić
2. Alen Bikić i Jelena Sansević
3. Ante Vranjković i Adriana Kurilj

Kategorija “Jače manijače” – 20km/750m+
1. Krešimir Mrčela i Petra Kontić
2. Marin Koceić i Marijana Krstulović-Relija
3. Marko Rak i Petra Ponoš

Kategroija “Điha, điha” – štafeta 20km/750m+
1. Hajduci (Dalibor Gašić, Vinko Ivanković, Ljuban Gudelj)
2. 275 kg (Hrvoje Kedžo, Jakov Krstulović Opara, Ivan Zemunik)
3. Sikire (Boris Bakalić, Dejan Bilić, Tonko Tomaš).

NAPOMENA: Za bodovanje u Dalmatinskoj Trail Ligi za 2022. godini sa ove utrke računat će se samo kategorije “Gibajmo se” (13km/500m+) te “Jače manijače” (20km/750m+).
A sve ostale rezultate možete vidjeti na ovom LINKU!

2. kolo na rasporedu je 05.03.2022, a selimo u Omiš na “Imbertrek” koji nije održan zadnje dvije godine zbog covid mjera, pa se veselimo ovoj utrci u našem kalendaru. Online prijave za tu utrku su na ovom LINKU!

A u galeriji ispod vidite kako je to bilo na otvaranju DTL 2022, a za kompletnu galeriju sa preko 1000 slika posjetite Facebook stranice TTK STRKE!